انسان، آنتروپومتری،ارگونومی و طراحی

ارگونومی دانش جوانی است که با کوشش برای ایجاد تناسب میان ابعاد و آرایش و ساختمان ابزار و تجهیزات و ماشین ها و محیط کار با ویژگی ها و توانایی ها و ابعاد انسان ها، به افزایش بهره وری تولید و حفظ تندرستی جسمانی و روانی کارکنان یاری می رساند. ارگونومی با سنجش و ارزیابی توانمندی های انسان ها و توجه به ویژگی ها و ابعاد بدنی آنان، به هر چه متناسب تر ساختن سیستم ها و فرآیندهای تولیدی با نیازها و ویژگی هخای انسانی کمک می کند و برای تحقق این شعار می کوشد که «طراحی باید از انسان آغاز شود».
این کتاب که از نخستین گام ها برای معرفی دانش ارگونومی به فارسی زبانان است، می تواند کمبود کنونی در این زمینه را تا اندازه ای پر کند و برای همه دانش پژوهان و دست اندرکاران زمینه های بهداشت حرفه ای، مهندسی صنایع، طراحی صنعتی، مدیریت صنعتی و توانبخشی سودمند باشد.

نویسنده: استفن فیزنت

* مترجمان::
– علیرضا چوبینه
– محمد امین موعودی

 فهرست مطالب این کتاب

دیباچه (پروفسور – اِن – کورلت)

فصل اول: مقدمه

فصل دوم: اصول و کاربرد آنتروپومتری

فصل سوم: گوناگونی انسان

فصل چهارم: اطلاعات آنتروپومتریکی استاتیکی

فصل پنجم: آنتروپومتری نواحی خاصی از بدن

فصل ششم : آنتروپومتری نواحی مختلف بدن- آنتروپومتری نیوتنی

فصل هفتم : آنتروپومتری دینامیکی حوزه دسترسی و فضای اضافی

فصل هشتم: وضعیت بدن

فصل نهم- ابعاد پنهان- درک فضا

فصل دهم- افراد ناتوان

فصل یازدهم: نشستنگاه

فصل دوازدهم: پستهای کار دفتری

فصل سیزدهم: پست کار راننده

فصل چهاردهم: پستهای کار صنعتی

فصل پانزدهم : پستهای کارخانگی

فصل شانزدهم: دستگیره ها و ابزار دستی

– ضمیمه اول: فهرست مبانی و اصطلاحات

– ضمیمه دوم: واحدها و ضرایب تبدیل

– واژه نامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *