نگاهی به فنون رزومه نویسی

رزومه هویت، ارزش، قابلیت و سابقه مهارت شماست. در حقیقت بازتابی از ویژگی ها و شخصیت شما در برگه های رزومه نهفته است.

آسا ن ترین و بهترین راه برای ابراز نیاز به شغل، ارائه رزومه یا سابقه شغلی و مهارتی است. در واقع این کار نخستین نشانه و موج مثبت برای همکاری است. در هر حال ارائه رزومه و همراه داشتن آن در شرایط مختلف آمادگی شما را در انتخاب های شغلی تان افزایش می دهد و مانند سربازی که همیشه با اسلحه پر به میدان نبرد می رود، شما نیز با همراه داشتن رزومه درهرشرایطی آماده به کار خواهید بود. رزومه معیار مشخصی دارد.

با نگاهی اجمالی به چند رزومه قالب های آن را به راحتی خواهید آموخت و خودتان خواهید توانست تا طبق شرایط فعلی رزومه تان را بنویسید. برای آگاهی از محتوای رزومه و افزایش احتمال پذیرش خود نزد کارفرمایان مختلف، به نکات زیر توجه فرمایید :

● چند توصیه درباره ارائه رزومه

۱) محتوا و قالب رزومه خود را منطبق با قوانین کشور مقصد ویرایش کنید.

۲) ممکن است رزومه شما براساس تشخیص نمایندگان و برای ارسال به کشوری دیگر احتیاج به ترجمه داشته باشد.

۳) برای اطلاعات بیشتر و اطمینان نمایندگان خارجی، از شرکت هایی که در آن ها سابقه کاری دارید، تاییدیه دریافت کنید. رزومه باید در طول سال های مختلف براساس قابلیت ها و سوابق شما تغییر کند. نباید از یک رزومه ثابت با جملاتی تکراری برای ارسال به شرکت های مختلف استفاده شود. هرسال مطابق با مسئولیت ها، موفقیت ها و مهارت های خود برسوابق کاری خود بیفزایید. این نکته را به یاد داشته باشید: هرچه میزان سوابق و مهارت های شما بیشتر باشد احتمال پذیرش نیز افزایش می یابد.

۴) اگر به هر دلیلی سوابق کاری شما به میزان لازم نیست، می توانید با استفاده از استعدادها و مهارت های دیگر، نقاط ضعف خود را بپوشانید.

این ویژگی ها عبارتند از :

میزان علاقه،

توانایی اجرای کارهای مختلف در شرایط دشوار،

تجربه کافی در حل مسائل و مشکلات کاری،

استفاده از مدیریتی صحیح در مواقع بحرانی،

احساس مسئولیت،

حسن اجرای قوانین کار،

اخلاق و رفتار شایسته در محیط کار،

ابراز رضایت کارفرمای پیشین،

لوح های سپاس و تقدیرنامه های مختلفی که به دلایل مختلف کسب کرده اید،

سوابق تحصیلی ممتاز،

علاقه حرفه ای شما در امور مختلف،

استفاده از نوآوری ها و ابداعات مختلف،

روحیه انتقادپذیری و انعطاف پذیری.

همان طور که می دانید، سوابق کاری با مکمل هایی که ذکر شدند بر قابلیت های شما درمقابل کارفرمای جدید می افزایند و از طریق راهکارهای مناسب دیگر، مشکل سوابق کم شما را حل می کنند.

۵) اگر سوابق کاری شما زیاد است، برای طولانی نشدن رزومه، مهم ترین و جدیدترین آن ها را ذکر کنید.

۶) ازپرداختن به مسائل غیرضروری مانند علاقمندی ها و سرگرمی ها خودداری کنید.

۷) هیچ وقت درباره شغل مورد نظرتان در رزومه چیزی ننویسید، اگر این طور عمل کنید کارفرما خواهد فهمید که شما مستقیما خواستار پست خاصی هستید و یا به نوعی او را مجبور به پذیرش موقعیت خاصی می کنید.

۸) هیچ وقت در بیان استعدادها،توانایی ها و سوابق شغلی اغراق نکنید. زیرا دیر یا زود همه چیز برای کارفرما روشن خواهد شد. با این کار نه تنها احتمال موفقیت خود را کاهش می دهید، بلکه تصور بدی نیز به وجود خواهد آمد.

۹) هیچ وقت درباره میزان دریافت حقوق و ساعات کاری در رزومه چیزی ننویسید. مطمئنا پس ازپذیرش، کارفرما درباره ساعات کاری و شرایط پرداخت حقوق، توضیحات لازم را به شما خواهد داد.

۱۰) هیچ وقت درباره نحوه انصراف و یا خارج شدن از محیط کار سابق در رزومه چیزی ننویسید، این مسئله تنها به خود شما مربوط می شود و هیچ کس دیگری تا زمانی که لازم نباشد، نباید از آن مطلع شود. تنها سابقه فعالیت، رضایت و تاییدیه کارفرمای پیشین شما ارزشمند است. بنابراین تا حد امکان از حاشیه پردازی خودداری کنید.

۱۱) در رزومه حروف اختصاری ننویسید. متن رزومه باید کامل، مرتب و بدون غلط های تایپی باشد. زیرجملات خط نکشید و جز درموارد تاکید آن ها را با فونت بزرگتر ننویسید.

۱۲) کاغذ رزومه باید سفید، ساده و تانخورده باشد. فقط از قلم مشکی برای تایپ استفاده کنید. اصلا ضرورتی ندارد که از چند قلم متفاوت استفاده کنید.

۱۳) رزومه به هیچ وجه نباید دست نویس باشد. حتی اگر یک کلمه جا افتاده باشد. هرگونه خط خوردگی احتمال موفقیت شما را ضعیف تر خواهد کرد. بنابراین برای اطمینان بیشتر یک بار رزومه را پرینت بگیرید و پس از چندین بار مطالعه دقیق، پرینت نهایی را ارسال کنید.

یک نکته :

هیچ گاه تنها با ارسال یک رزومه به یک شرکت خاص اکتفا نکنید. همزمان به چند شرکت معتبر رزومه بفرستید تا میزان توانایی ها و مهارت های خویش را بازیابید. از پذیرفته نشدن نهراسید، و شانس خود را بار دیگر بیازمایید.

● ارسال رزومه به شرکت های بین المللی

آیا تاکنون درباره ارسال رزومه خود به شرکت های بین المللی اندیشیده اید؟ آیا به اشتغال در کشورهای دیگر علاقمند هستید؟ برای این کار باید برمهارت های خود بیفزایید ، کلاس های آموزشی مختلفی را بگذرانید و در زبان خارجه آن کشور نیز مهارت هایی را کسب کنید. اما اصلی ترین موضوعی که باید به آن پرداخت، مهارت ، دانش، آمادگی و رزومه شما است.

اصولا کار در شرکت های بین المللی نیاز به مهارتهایی بسیار بالا و ویژگی های خاص دارد. شما باید در مقایسه با کارجویان کشورهای دیگر و مهارت های مختلف برگزیده شوید. رقیبان شما افرادی کارآزموده با سوابق کاری درخشان در شرکت های بزرگ تجاری هستند. بنابراین برای پذیرش در چنین شرکت هایی باید سوابق کاری بسیار موفقی داشته باشید. هر کشوری براساس قوانین خود، سبک های پذیرش خاصی دارد.

مثلا در کشور امریکا اصلا نیازی به ارائه عکس در رزومه نیست، مگر در مواردی که فرستنده رزومه، یک مدل تبلیغاتی و یا بازیگر باشد. همچنین به ذکر تاریخ تولد، وضعیت تاهل و یا مشخصات شخصی نیاز ندارید. درعوض چنین قوانینی در کشورهای اروپایی و آسیایی به شدت اعمال می شوند.

برخلاف سایر کشورها در امریکا و کانادا، تجربه ها و سوابق کاری افراد در رزومه از آخرین تاریخ کاری آن ها، تا اولین، ذکر می شوند. درصورتی که در کشورهای دیگر قواعد رزومه نویسی اساسا به گونه ای دیگر تعریف شده است. درواقع وجه تمایز رزومه ها در این دو کشور(آمریکا و کانادا) براساس بالاترین رتبه شغلی، آخرین سمت و آخرین شغل است. به این ترتیب نیازی به مرور سوابق سال های گذشته نیست و در اولین نگاه، آخرین سمت فرد مشخص می شود. اما این قاعده در کشورهای اروپایی و آسیایی کاملا برعکس است. در این کشورها مسیر نزولی به صعودی سوابق بررسی می شود.

بنابراین در جایگاه یک متقاضی کار باید به مقررات کشور مقصد کاملا آگاه باشید و این موارد را در رزومه خود اعمال کنید.

براساس قوانین کشور مقصد، سعی کنید تا شرایط کاری و فرهنگی خود را با همان کشور هماهنگ کنید، مثلا اگر خواستار کار در کانادا هستید، باید طبق قوانین کار، مهاجرت، فرهنگ و انتظارات کارفرمای کانادایی خود عمل نمایید. سعی کنید در محیط کار انعطاف پذیر و روشنفکر باشید.

در محل کارشما افراد مختلف از ملیت های متفاوتی هستند. بنابراین باید رابطه مسالمت آمیزی با آنان داشته باشید. همیشه به یاد داشته باشید: اشتیاق به کارآموزی و کسب مهارت و انطباق با محیط کار، کلیدهای موفقیت شما در این جریان هستند. از پرسش درباره مسائل کوچک و بزرگ نهراسید. تمامی این رفتارها نتیجه نحوه انطباق پذیری شما با محیط جدید کاری اند.

نحوه پذیرش شرکت های مختلف، متفاوت است. پذیرفته نشدن دلیل بر ناتوانی نیست.

● حرف آخر

رزومه هویت، ارزش، قابلیت و سابقه مهارت شماست. در حقیقت بازتابی از ویژگی ها و شخصیت شما در برگه های رزومه نهفته است. اینکه چه طور خود را توصیف خواهید کرد و چگونه از اجرای ماموریت های محوله برخواهید آمد، نشان دهنده ماهیت و ذات شماست. رزومه آیینه تمای نمای استعدادها و حاصل مهارت های دوران تحصیل و اشتغال است. سال هایی که برای رسیدن به هدف، سختی ها را پشت سر گذاشته اید و اکنون با کوله باری از تجربه، به دنیایی نوین گام نهاده اید. بنابراین صفحات موفقیت خود را صادقانه بنویسید.

منبع:

وب سایت حامی کار 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *